کد خبر 1457309
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۱:۳۰
توصیه‌هایی برای مراقبت از کلیه‌ها

نگران سلامتی کلیه‌های خود هستید؟ آیا عوامل بروز نارسایی کلیوی یا بیماری دارید؟ در این صورت، به این توصیه‌ها توجه کنید و قبل از اینکه دچار عوارض آن شوید، از کلیه های خود محافظت کنید.

به گزارش مشرق، کلیه‌ها اندام هایی به شکل لوبیا هستند، هر یک در اندازه حدودی یک مشت دست، در وسط کمر،‌ دقیقاً زیر قفس سینه شما قرار دارد. عملکرد کلیه‌ها برای سلامت کلی بدن مهم است، با توجه به اینکه این اندام به حفظ تمیزی و تعادل خون از نظر شیمیایی، کمک می‌کند.

علاوه بر این مورد، کلیه ها مسئول کنترل میزان مایعات خارج سلولی، تنظیم الکترولیت و PH محیط داخلی می‌باشد.

علاوه بر این، آنها در تفکیک برخی از هورمون‌ها که تنظیم تولید گلبول های قرمز را برعهده دارند و همچنین کنترل فشار خون، مهم هستند. به همین دلیل، اتخاذ عادات سالم برای ارتقاء عملکرد صحیح آنها و جلوگیری از پیشرفت بیماری‌ها مهم است.

در این مقاله، قصد داریم ۶ نکته مراقبت های اساسی را که همه باید برای سلامتی خود به کار گیرند ، با شما به اشتراک بگذاریم!

۱. عادات غذایی سالم

گرچه بسیاری از آن غافل هستند اما عادت‌های غذایی با عملکرد خوب یا بد کلیه‌ها ارتباط زیادی دارد. در حالی که غذاهای ارگانیک و طبیعی برای سم‌زدایی از کلیه‌های شما مفید هستند، غذاهای فرآوری شده و قندها خطر بروز مشکلات و عفونت‌ها را در این اندام مهم، افزایش می دهد.

پیشنهادات

مصرف میوه و سبزیجات تازه خود را افزایش دهید.

منابعی از چربی‌های امگا ۳ سالم مانند دانه‌ها، آجیل و ماهی روغنی مصرف کنید.

دانه های تصفیه شده را با غلات کامل جایگزین کنید.

مصرف گوشت قرمز و غذاهای پرچرب را محدود کنید.

از مصرف گوشت های گوشتی، کنسرو شده و چیپس خودداری کنید.

مصرف نمک و قند خود را تعدیل کنید.

۲. آب بیشتری بنوشید

مصرف روزانه آب یک عادت است که عملکرد مناسب کلیه سیستم‌ها در بدن را تقویت می‌کند. این مایع حیاتی برای فیلتر کردن سموم از خون و سم زدایی بدن از طریق ادرار ضروری است.

پیشنهادات

حداقل بین ۶ تا ۸ لیوان آب در روز بنوشید.

چای، آب میوه یا غذاهایی را مصرف کنید که دارای مقدار زیادی آب هستند.

از نوشابه‌های شیرین یا صنعتی خودداری کنید.

۳. از دخانیات دور شوید

اگرچه معمولا سیگار کشیدن را به بیماریهای تنفسی مرتبط می‌کنیم ، توجه به این نکته ضروری است که این ماده بیماری‌زا با سایر بیماری‌های مزمن نیز مرتبط است. ترکیبات سمی موجود در یک سیگار از طریق جریان خون وارد بدن شده و بر سلامت قلب و عروق و کلیه ها تأثیر می گذارد.

در حقیقت ، افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری، سه برابر بیشتر مبتلا به نارسایی کلیه هستند.

پیشنهادات

از مصرف سیگار خودداری کنید. اگر با ترک‌کردن این ماده مخدر مشکل دارید، به دنبال دریافت حمایت حرفه‌ای باشید تا با کمک آن اقدام به ترک کنید. اگر سیگار نمی کشید، از قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنید.

۴. مصرف داروها را محدود کنید

ما عادت کرده ایم که همه بیماری هایمان را با داروهای تجویز شده توسط پزشک یا داروهای بدون نسخه معالجه کنیم. آنچه اغلب متوجه نیستیم این است که با گذشت زمان، مصرف بیش از حد این داروها می تواند باعث وخامت عملکرد کلیه شود.

پیشنهادات

فقط در صورت لزوم دارو - ترجیحاً زیر نظر پزشک- مصرف کنید. از سوء مصرف مسکن‌ها، آنتی بیوتیک‌ها و داروهای ضد التهاب بدون نسخه پرهیز کنید.

فقط دوز تجویز شده توسط پزشک را بگیرید و همیشه عوارض جانبی احتمالی آن دارو را بررسی کنید. درمان های طبیعی را برای درمان بیماری های خفیف انتخاب کنید.

۵. ورزش و فعالیت بدنی

فعالیت منظم بدنی نه تنها به شما در حفظ وزن متناسب کمک کرده، بلکه سلامت کلی بدن را نیز تقویت و تضمین می کند. این امر به بهینه سازی متابولیسم بدن کمک می کند و باعث از بین رفتن مواد زایدی می شود که در خون جمع شده است.

در عین حال، ورزش یک روش طبیعی برای کنترل فشار خون بالا و احتباس مایعات محسوب می شود؛ دو عاملی که مانع عملکرد صحیح کلیه ها است.

پیشنهادات

حداقل ۳۰ دقیقه در روز برای یک تمرین بدنی روزانه اختصاص دهید.

اگر وقت کافی برای رفتن به سالن ورزشی ندارید، در خانه ورزش کنید.

حداقل ۳ بار در روز ورزش کنید.

۶. کلیه‌ها را سم زدایی کنید

کلیه ها اندام های دفع کننده هستند که در شرایط مناسب قادر به پاکسازی خود هستند. با این حال، به دلیل تجمع بیش از حد سموم و رژیم های غذایی حاوی سدیم و چربی، اغلب لازم است از فرآنیدهای مختلف برای سم زدایی کامل این اندام حمایت شود.

پیشنهادات

دمنوش های مختلف با خاصیت مدر و دفع کننده را بنوشید.

یک برنامه سم زدایی کلیه داشته باشید و به طور مستمر انواع چربی‌ها، قند و نمک مصرف نکنید.

اگر نگران سلامتی کلیه ها هستید، به این توصیه ها توجه کنید و قبل از اینکه عوارضی را متحمل شوید، از کلیه های خود محافظت نمایید.

علاوه بر موارد فوق، برای بررسی دقیق‌تر در مورد مشکلات کلیوی و نحوه عملکرد کلیه‌های شما ضروری است که معاینه پزشکی نیز داشته باشید.

منبع :بهداشت نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
    0 0
    هفته ای دوسه وعده نخود بخورید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس